เรียนทำอาหาร การจัดการร้านอาหาร - หลักสูตร Certificate IV - Commercial Cookery: 1.5 Years (for a standalone course)
**สามารถต่อ Diploma of Hospitality: 1 Year (for a standalone course)
Package: Cert IV(Commercial Cookery)+Dip (Hospitality Management) รวม 2 ปี
เมืองบริสเบน หรือ ซิดนี่ย์, ประเทศออสเตรเลีย
หลักสูตรนี้เป็นหลักสูตรเรียนทำอาหาร และบริหารจัดการร้านอาหาร ซึ่งจะเพิ่มเติมในส่วนของความรู้ความเข้าใจทางด้านการจัดการ และอุตสาหกรรมที่เกี่ยวข้องให้มากขึ้น ใน State III ผู้เรียนจะได้เรียนรู้เกี่ยวกับการจัดการการครัว การจัดการในเรื่องของงบประมาณ การดูแลทีมเพื่อที่จะนำไปสู่การทำงานในระดับสูงได้ในอนาคต
- หลักสูตรนี้สามารถเลือกเรียนได้ที่เมืองบริสเบน หรือ ซิดนี่, ออสเตรเลีย
- ระยะเวลาเรียน 1.5 ปี (87 สัปดาห์) สำหรับ Cert IV in Commercial Cookery ซึ่งน้องๆสามารถเลือกศึกษาต่อในระดับ Diploma of Hospitality Management ระยะเวลาเรียน 1 ปี (52 สัปดาห์) ได้
- **หากน้องๆ เลือกลงทั้ง 2 คอร์สพร้อมกัน ระยะเวลาจะเหลือ 2 ปี และค่าใช้จ่ายลดลงค่ะ**
- รับนักเรียนที่จบการศึกษาในระดับ Year 12 หรือระดับมัธยมศึกษาปีที่ 5 (อายุ18ปีขึ้นไป)
- คะแนนสอบ IELTS 5.5 หรือ TOEFL 530 หรือ ISLPR 2+
- ทางวิทยาลัยมีบริการช่วยหาสถานที่ฝึกงาน,ทำงาน แบบได้รับค่าตอบแทนให้กับนักศึกษา เช่น ที่โรงแรมโซฟิเทล เป็นต้นเพื่อเพิ่มประสบการ์ในการทำงานจริง อีกด้วย
- น้องๆที่จบหลักสูตรนี้สามารถเรียนต่อ หลักสูตร Diploma of Hospitality or Diploma or Advanced Diploma level in business and/or Leadership and Management at CTI
เมื่อเรียนจบแล้วสามารถทำงานทางด้าน Restaurant Owner, Chef, Chef de Partie
ค่าเล่าเรียน
Program Fees Duration
Cert IV in Spoken and Written English(Further Study) $ 5500 26 weeks
Cert IV in Commercial Cookery $ 16000 1.5 years
Diploma of Hospitality Management $ 9000 1 Year
Package: Cert IV(Commercial Cookery)+Dip (Hospitality Management) $22000 (This includes chef kit, uniform, knife kit, 3 months unpaid job placement fee and resources fee)
ค่าใช้จ่ายอื่นๆ
Registration Fee
|
$150
|
ค่า Chef Uniform/Kits
|
$1000
|
ค่าประกันสุขภาพ
|
อัตราตามOSCH
|
**ค่าใช้จ่ายนี้คำนวณจาก AUD 1 = 26 บาท (โดยประมาณ) และอาจมีการเปลี่ยนแปลงขึ้นกับอัตราแลกเปลี่ยนและเมืองที่น้องๆต้องการไปเรียน **ราคาไม่รวมค่าตั่วเครื่องบิน, และเงินค่าใช้จ่ายส่วนตัว
This qualification reflects the role of commercial cooks who have a supervisory or team leading role in the kitchen. They operate independently or with limited guidance from others and use discretion to solve non-routine problems.
This qualification provides a pathway to work in organisations such as restaurants, hotels, clubs, pubs, cafes and coffee shops, or to run a small business in these sectors. Possible job titles include chef and chef de partie, and No occupational licensing, certification or specific legislative requirements apply to this qualification at the time of publication.
tudents who successfully complete this course may continue with further study at Diploma of Hospitality or Diploma or Advanced Diploma level in business and/or Leadership and Management at CTI.
รายวิชาเรียน
Unit Cluster 1: Administration | |
SITHKOP002 | Plan and cost basic menus |
BSBITU306 | Design and produce business documents |
BSBITU202 | Create and use spreadsheets |
SITXFIN003 | Manage finances within a budget |
SITHIND002 | Source and use information on the hospitality industry |
BSBSUS401 | Implement and monitor environmentally sustainable work practices |
Unit Cluster 2: Work Safety | |
SITXFSA001 | Use hygienic practices for food safety |
SITXFSA002 | Participate in safe food handling practices |
SITXINV002 | Maintain the quality of perishable items |
SITXWHS002 | Identify hazards, assess and control safety risks |
SITXWHS003 | Implement and monitor work health and safety practices |
Unit Cluster 3: Kitchen Skills 1 | |
SITHCCC001 | Use food preparation equipment |
SITHCCC005 | Prepare dishes using basic methods of cookery |
SITHCCC006 | Prepare appetisers and salads |
SITHCCC007 | Prepare stocks, sauces and soups |
SITHCCC008 | Prepare vegetable, fruit, egg and farinaceous dishes |
Unit Cluster 4: Kitchen Skills 2 | |
SITHCCC012 | Prepare poultry dishes |
SITHCCC013 | Prepare seafood dishes |
SITHCCC014 | Prepare meat dishes |
SITHKOP005 | Coordinate cooking operations |
SITHFAB002 | Provide responsible service of alcohol |
Unit Cluster 5: Kitchen Skills 3 | |
SITHKOP004 | Develop menus for special dietary requirements |
SITHCCC018 | Prepare food to meet special dietary requirements |
SITHPAT006 | Produce desserts |
SITHCCC019 | Produce cakes, pastries and breads |
SITHCCC020 | Work effectively as a cook |
SITXCCS006 | Provide service to customers |
Unit Cluster 6: HR Management | |
SITXHRM002 | Roster staff |
BSBDIV501 | Manage diversity in the workplace |
SITXCOM005 | Manage conflict |
SITXHRM001 | Coach others in job skills |
SITXHRM003 | Lead and manage people |
SITXMGT001 | Monitor work operations |
- An overall IELTS band 5.0 or equivalent and above;
- 18 years and above with a High School Certificate (Year 12).
- A verified copy of qualification & transcripts is required along with the application.
- Qualification & transcripts need to be verified by CTI’s approved student recruitment agent to confirm their genuine status.
*Documents not in English should be provided with a certified translation
................
- สนใจสอบถามข้อมูล ติดต่อ 02-3924186 หรือ chanin@ascend-education.com (พี่นิน), lan@ascend-education.com (พี่หลัน)
- สอบถามข้อมูลผ่าน LINE@ กดลิ้งนี้ https://line.me/R/ti/p/%40ova2950r
- facebook: fb.me/AscendEducationCenter and messagesm.me/AscendEducationCenter.
- หรือท่านสามารถกรอกข้อมูลในหน้า "ใบเสนอราคา" เพื่อให้เจ้าหน้าที่ประเมินราคาและค่าคอร์สเรียนภาษา ส่งให้น้องทางอีเมล์หรือโทรติดต่อกลับก็ได้ค่ะ
..............................................................................................